Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 14 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Het gelijk van Heisenberg

Frans Pollux

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Frans Pollux

Het gelijk van Heisenberg

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Syris is een plichtsgetrouwe ambtenaar in dienst van het departement Fiscaliteit en Vrijhandel, afdeling Onderzoek. Zijn sterkste wapen is zijn onverschilligheid. Maar hoe onverschillig kun je blijven voor een ramp van Bijbelse omvang?

Op een verjaardagsfeest overspoelt een vloedgolf Syris stad. Het lukt hem om met twee collegas in een rubberboot aan een onmiddellijke dood te ontsnappen. Ze gaan op onderzoek uit, maar in plaats van hulp krijgt Syris antwoorden op vragen die hij niet eerder durfde te stellen. Wie heeft zijn vrouw een paar maanden daarvoor vermoord? Waarom wordt zijn huis al tijden in de gaten gehouden, en door wie?

En vooral: waar komt het alsmaar stijgende water vandaan?Frans Pollux springt virtuoos heen en weer in de tijd, moeiteloos balancerend tussen heldere verhaallijnen die je allemaal naar de keel grijpen. Van New York tot in Venlo is de onweerstaanbare constante de stem van einzelgänger Syris: weifelend, zelfrelativerend, een tikkeltje nihilistisch. En volhardend, tot aan het verlichtende eind, in zijn apathie.

Het beeld dat gebruikt is voor het omslag van Het gelijk van Heisenberg is gemaakt door kunstenaar/fotograaf Rogier Alleblas. Voor meer informatie: www.rogieralleblas.nl

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045020471
Publicatiedatum
8 augustus 2011
Pagina's
343

Gerelateerde Boeken