Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Het gelijk van Heisenberg

Frans Pollux

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Het gelijk van Heisenberg

Frans Pollux

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Syris is een plichtsgetrouwe ambtenaar in dienst van het departement Fiscaliteit en Vrijhandel, afdeling Onderzoek. Zijn sterkste wapen is zijn onverschilligheid. Maar hoe onverschillig kun je blijven voor een ramp van Bijbelse omvang?

Op een verjaardagsfeest overspoelt een vloedgolf Syris stad. Het lukt hem om met twee collegas in een rubberboot aan een onmiddellijke dood te ontsnappen. Ze gaan op onderzoek uit, maar in plaats van hulp krijgt Syris antwoorden op vragen die hij niet eerder durfde te stellen. Wie heeft zijn vrouw een paar maanden daarvoor vermoord? Waarom wordt zijn huis al tijden in de gaten gehouden, en door wie?

En vooral: waar komt het alsmaar stijgende water vandaan?Frans Pollux springt virtuoos heen en weer in de tijd, moeiteloos balancerend tussen heldere verhaallijnen die je allemaal naar de keel grijpen. Van New York tot in Venlo is de onweerstaanbare constante de stem van einzelgänger Syris: weifelend, zelfrelativerend, een tikkeltje nihilistisch. En volhardend, tot aan het verlichtende eind, in zijn apathie.

Het beeld dat gebruikt is voor het omslag van Het gelijk van Heisenberg is gemaakt door kunstenaar/fotograaf Rogier Alleblas. Voor meer informatie: www.rogieralleblas.nl

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789045020471
Uitgeverij
Atlas Contact
Publicatiedatum
8 augustus 2011
Pages
343

Genres

Literatuur

Meer zoals dit