Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Het dameoffer

Joke J. Hermsen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Joke J. Hermsen

Het dameoffer

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Det van Vliet komt na een barre, nachtelijke autorit aan bij het door onkruid overwoekerde Zuid-Franse huis van haar ouders. Ze is niet alleen op de vlucht voor de verstikkende relatie met haar vriend, maar wil ook herinneringen opdiepen aan de zomers die zij in het Zuiden met haar ouders heeft doorgebracht. Sinds die op eigen houtje zijn gaan dwalen door de Noord-Afrikaanse woestijn, zijn zij van het beeldscherm van haar leven verdwenen. Tijdens haar zelfverkozen isolement in het onbehaaglijke en kille huis stuit ze op een ongepubliceerd manuscript van haar moeder, de historica Hannah van Vliet. Het lezen van haar bevlogen liefdesrelaas zet haar op het spoor van een vrouw die ze nog niet kende.

Moeder en dochter. Twee generaties, twee stijlen. Het zwaarmoedige idealisme van de jaren zeventig tegenover de nuchtere werkelijkheidszin van de jaren negentig. Twee stemmen die tegen elkaar ingaan, op elkaar afketsen, maar elkaar ook opzwepen en beminnen.

Het dameoffer is een meeslepend verhaal over geleefde en geschreven levens, over rouw en (on)trouw, herinnering en verlangen.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
De Arbeiderspers
ISBN
9789029576871
Publicatiedatum
31 mei 2011
Pagina's
225

Gerelateerde Boeken