Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 14 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

De dia's van Andrea

Geert van Beek

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Geert van Beek

De dia's van Andrea

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Andrea, een gevoelig en levenslustig meisje, brengt met haar vader, die door zijn vrouw verlaten is, een vakantie door in Duitsland, in de buurt van het IJzeren Gordijn.
Indrukken, ontmoetingen en gebeurtenissen worden voor Andrea, een kind nog, diepgaande levenservaringen. Ze schrijft die aan haar vriendin en bij elkaar vormen die een caleidoscopisch beeld van het menselijk bestaan.
Ze komt in aanraking met cultuur van vroeger en nu, maar ook oorlog en de gevolgen daarvan zijn tastbaar om haar heen. Christelijke beschaving en liefde blijken een hachelijke zaak. De onbevangenheid van het meisje relativeert de ernst van de volwassene; haar radicale en vaak geestige visie stelt de verschijnselen in een helder licht.
Voor Andrea wordt de vakantietocht een ontdekkingsreis die haar confronteert met essentiële aspecten van het leven en haar meer bewust maakt van menselijke kwetsbaarheid, vitaliteit en charme; van een intens verlangen ook naar stilte `die boekdelen spreekt . Van kijken word je wijs.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Querido
ISBN
9789021443409
Publicatiedatum
24 april 2013
Pagina's
114

Gerelateerde Boeken