Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

De broekbewapperde mens

Robert Anker

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Robert Anker

De broekbewapperde mens

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Het valt niet te ontkennen dat Robert Anker in zijn nieuwe bundel de grens opzoekt van ons leven. Stervensoefeningen? De oude man in de reeks `Senex en Safinur staat zelfs al met één been aan gene zijde maar laat zich door zijn Turkse hulp weer graag naar deze kant trekken, Safinur, die zijn wangen inwrijft met sneeuw, `tot de kou hem met zijn warmte verzoent .
In een andere reeks marcheert een groepje mensen, genaamd `wij , opgewekt maar onmiskenbaar naar het einde van de steenweg, al zegt `iemand van ons dat het einde maar een beeld is, `dat de steenweg nu al eindigt in onszelf .
De bundel besluit met de laconieke constatering: `Zonder de dood is het leven zinloos, voilà. De uiterste grens duwt de broekbewapperde mens, die heeft uitgekeken over de Zee van het Niets, die de Metafysische Wind heeft getrotseerd, terug naar `het eeuwige leven dat als zee ons ruisend vult , en dat leven (tientallen gedichten getuigen ervan) is hartverwarmend vol van zijn eigen raadsels. Luister maar goed, ook al hoor je niets. Radiostilte.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Querido
ISBN
9789021448473
Publicatiedatum
5 juli 2013
Pagina's
66

Gerelateerde Boeken