Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De 100 beste gedichten

De Arbeiderspers

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De 100 beste gedichten

De Arbeiderspers

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door Francine Houben, architect, oprichter van Mecanoo en juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2017: dé prijs voor Nederlandstalige poëzie. De prijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. ‘De Nederlandstalige poëzie heeft in 2016 meer gedaanten dan ooit. Ze is vertrouwd en tegelijk ook bevreemdend,’ aldus het juryrapport.
Naast poëzie van de genomineerden – Rodaan Al Galidi, Hannah van Binsbergen, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M.Wijnberg – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Remco Campert, Anna Enquist, Eva Gerlach, Frank Keizer en Maartje Smits.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

* Ik benijd de poëzielezers die vanaf het begin ieder jaar de bundel hebben aangeschaft. Een beter overzicht van ruim twintig jaar Nederlandstalige poëzie kun je niet in de kast hebben staan. – Meander Magazine

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789029511810
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Publicatiedatum
17 januari 2017
Pages
134

Genres

Literatuur

Meer zoals dit