Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Zuivere speeltijd

Jaap de Groot

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Jaap de Groot

Zuivere speeltijd

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Het voetbal bracht hem niet alleen in contact met iconen als Pelé en Cruijff, maar ook met politici als Mandela en Berlusconi, en topartiesten als Gerry Marsden en Roger Moore. Voor sportjournalist Jaap de Groot is voetbal meer dan een spel: het werd een manier van leven.

In dit boek illustreert hij deze levensstijl aan de hand van persoonlijke, en tegelijk ook legendarische momenten in de voetbalhistorie van de afgelopen decennia. Omdat voor Jaap de Groot veel deuren opengaan die voor anderen gesloten blijven, gunt hij de lezer een unieke kijk achter de schermen, binnen en buiten de stadions. Ook laat De Groot zien hoe zijn liefde voor voetbal is ontstaan, nadat hij in de jaren zestig als jongen met indiaanse voorouders vanuit Texas naar Nederland verhuisde. Naast voetbal ontwikkelde hij in zijn hippietijd ook grote interesse voor muziek en historie.

Deze drie elementen voetbal, muziek en historie vormen de rode draad in een fascinerend boek dat bol staat van zinderende wedstrijden, openhartige ontmoetingen met iconen in hun vakgebied, en hilarische anekdotes waarin de zelfspot niet ontbreekt.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038896496
Publicatiedatum
14 mei 2013
Pagina's
221

Gerelateerde Boeken