Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Wie is de baas?

Marleen Janssen Groesbeek

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Wie is de baas?

Marleen Janssen Groesbeek

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Wie is de baas? Wil leiders ertoe aanzetten zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen. Leiders zijn tenslotte mensen die kozen voor een positie waarin zij, bewust of onbewust, grote invloed uitoefenen op het leven van veel mensen. Om de baas te zijn is reflectie noodzakelijk; reflectie over de eisen en verplichtingen van de positie en reflectie over het eigen. Wat is bijvoorbeeld de invloed van opvoeding op de leiderschapsstijl, of hoe gaan bestuursvoorzitters om met hun eigen zwakheden en eigenaardigheden? En waarom laten bepaalde bestuurders een spoor van vernielingen achter? Op al deze vragen geeft dit boek antwoord.
Als u als leider de moed heeft zichzeld een Spiegel voor te houden en naar eer en geweten te handelen, als u zonder oogkleppen en met overtuiging ziet wat de positie inhoudt, levert u een belangrijke bijrage aan de continuïteit van de onderneming en aan het geluk en hat (werk) plezier va velen.
Mieke Bello (1952) is als bestuursadviseur verbonden aan Turner. Peter de Bruin (1966) is bedrijfskundige en directeur / partener van Turner. Marleen Janssen Groesbeek (1963) is econoom en journalist en werkzaam als redacteur bij Het Financieele Dagblad.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789047001942
Uitgeverij
Business Contact
Publicatiedatum
31 oktober 2009
Pages
150

Genres

Economie

Meer zoals dit