Vernieling

Tom Kristensen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Vernieling

Tom Kristensen

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

'Vernieling is een van de beste boeken die ooit in Scandinavië is verschenen. Het is het even ongemakkelijke als adembenemende portret van de ondergang van een man, en het is zo hypnotisch geschreven, dat je met de hoofdpersoon ten onder wilt gaan' Karl Ove Knausgård

Denemarken, eind jaren twintig. Ole Jastrau walgt van zijn burgerlijk bestaan als getrouwd man, zijn leven als literair recensent, de politieke correctheid die hem omgeeft en de betekenisloze conversaties die zijn dagen vullen.

Wanneer twee jeugdvrienden op bezoek komen en hem verwijten dat hij zijn revolutionaire idealen heeft verkwanseld, beseft Jastrau dat zijn leven elke betekenis verloren heeft. Hij zet het op een destructief drinken, regelrecht de vernieling in. Wat hem betreft tot de dood erop volgt.

'EEN GENIE EN EEN GROOTS WERK' Knut Hamsun

Tom Kristensen (1893-1974) was een Deense dichter, vertaler, auteur en criticus. Hij wordt beschouwd als een van de kleurrijkste dichters van zijn generatie, maar verwierf voornamelijk bekendheid met zijn roman Vernieling.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789048821112
Uitgeverij
Lebowski
Publicatiedatum
15 maart 2015
Pages
402

Genres

Literatuur

Meer zoals dit