Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Tweeduister

Joke J. Hermsen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Tweeduister

Joke J. Hermsen

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

In 1925 reist Martha Thompson van Amsterdam naar Engeland om haar grootmoeder te begraven en opheldering te krijgen over de verdwijning van haar vader, zeven jaar daarvoor op de slagvelden van Paesschendaele. Naarmate haar onderzoek vordert, raakt ze meer en meer verzeild in de kring van Bloomsbury-schrijvers en -kunstenaars als Virginia Woolf, T.S. Eliot en Vanessa Bell. Meer dan ze in sommige gevallen zou willen. Martha maakt van dichtbij mee hoe Eliot zijn vrouw aan de kant zet om zijn religieuze obsessie na te kunnen jagen. Ze moet tegelijkertijd toezien hoe de relatie tussen Virginia en Leonard Woolf verschraalt door de manisch-depressieve aandoeningen van Virginia en de jaloezie van Leonard vanwege het succes van zijn vrouw. In deze maalstroom van persoonlijke en politieke ontwikkelingen ontdekt Martha Thompson dat haar vader niet in de loopgraven van België is omgekomen.

Tweeduister is een fascinerende en ontluisterende verbeelding van de jaren tussen de twee wereldoorlogen, waarin kunst wordt geconfronteerd met engagement, liefde met religie, geweld met pacifisme.

Joke J. Hermsen is schrijfster en filosofe. In 1998 debuteerde zij bij De Arbeiderspers met Het dameoffer, gevolgd door de romans Tweeduister (2000), De profielschets (2004) en De liefde dus (2008). Haar essaybundel Heimwee naar de mens (2003) stond op de shortlist van het beste filosofische boek van dat jaar. Haar recentste boek, de essaybundel Stil de tijd (2009), werd vele malen herdrukt.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789029576895
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Publicatiedatum
18 april 2011
Pages
564

Genres

Literatuur

Meer zoals dit