Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Ster-ondernemingen

Hans Bakker

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Hans Bakker

Ster-ondernemingen

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Elk Nederlands bedrijf wordt geconfronteerd met een structureel veranderend businesslandschap. Sterondernemingen zijn bedrijven die in deze dynamische omgeving groeikansen zien en continuïteit en welvaart weten te creëren. Bakker en Boersma laten zien dat een goed inzicht in het veranderende internationale speelveld een eerste vereiste is om groeikansen te verzilveren. Ze schetsen een aantal onomkeerbare ontwikkelingen waarmee de langetermijnvisie van elke onderneming rekening moet houden.
Vervolgens beschrijven ze vijf strategische opties met bijbehorende keuzecriteria. Een bedrijf kan lokaal, regionaal of op de wereldmarkt gaan opereren, of een netwerkspeler worden. De vijfde optie is opgaan in een ander bedrijf. De gevolgen voor leiderschap, corporate governance en businessmodellen komen aan bod, evenals de rol van de overheid.
In alle gevallen is nauwe samenwerking met onder anderen de klant, leveranciers en financiers belangrijk. Met praktijkvoorbeelden laten de auteurs zien hoe die samenwerking in de vorm van ondernemingsclusters slim wordt gerealiseerd.
Ster-ondernemingen geeft bestuurders, commissarissen en managers praktische handvatten om effectieve keuzes te maken. Het boek bevat talloze lessen en best practices en is ook een aanrader voor politici en beleidsmakers, adviseurs en studenten.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Business Contact
ISBN
9789047004639
Publicatiedatum
19 oktober 2011
Pagina's
256

Gerelateerde Boeken