Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Simpele zielen en nog wat

Annie M.G. Schmidt

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Simpele zielen en nog wat

Annie M.G. Schmidt

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Annie M. G. Schmidt schreef in de jaren vijftig vele, meestal wekelijkse, bijdragen voor Het Parool, die we nu columns zouden noemen of cursiefjes. Het waren lichtvoetige, zeer persoonlijk gestelde stukjes die aansloten bij de actualiteit.
De keuze die Annie Schmidt voor deze bundeling heeft gemaakt, geeft een prachtig beeld van de eerste helft van de jaren vijftig ze lopen van september 1950 tot en met december 1955 nostalgie verwekkend voor ouderen en vaak verrassend voor de jongere generatie. Een buitengewoon fraaie personificatie van die jaren vond de schrijfster in Marie, de `simpele ziel die zij aan het eind van 1955 veertien lange brieven laat schrijven aan haar naar Australië geëmigreerde dochter: `Lieve Lientje . Deze brieven zijn nooit eerder gebundeld.
Dwars door de een beetje muffe sfeer van Holland anno 1950 klinkt voortdurend het eigenwijze, frisse, onbevooroordeelde geluid dat zo eigen is aan Annie Schmidt de relativerende humor die ertoe leidt dat je haar stukjes niet anders dan grinnikend kunt lezen.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789021445656
Uitgeverij
Querido
Publicatiedatum
14 februari 2013
Pages
113

Genres

Literatuur

Meer zoals dit