Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Op weg naar Alpe d' Huez

Dries van Agt

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Op weg naar Alpe d' Huez

Dries van Agt

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Voormalig premier Dries van Agt vertelt over zijn grote liefde, de wielersport. Als kind wilde hij wel een racefiets, maar zijn vader zag er niets in. Onbetamelijk, tussen al dat rauwe volk. Maar dat weerhield de jonge Dries er niet van om op weg naar school van Geldrop naar Eindhoven menig snelheidsrecord te vestigen. Op zijn loodzware Fongers maakte hij tochten, tot aan Baskenland en terug. Hij volgde hartstochtelijk de grote klassiekers en gaandeweg rekende hij steeds meer wieleridolen tot zijn beste vrienden. Zelfs de politiek moest soms wijken voor de wielersport.
Na zijn pensionering maakte hij bedevaartstochten per fiets. Zo reed hij onder meer naar Santiago de Compostella en zelfs naar Kiev. Ook zijn zoon Frans is bevangen door de wielerkoorts. Samen met zijn vader beleefde hij een aantal kostelijke wieleravonturen die ook in dit boek zijn opgenomen.

Dries van Agt (1931) is jurist, voormalig hoogleraar, politicus en diplomaat. Hij was minister-president van 1977 tot 1982, daarvoor was hij minister van Justitie. Zijn zoon Frans van Agt (1961) is als jurist/ethicus werkzaam bij UMC St Radboud.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789400401259
Uitgeverij
Thomas Rap
Publicatiedatum
11 mei 2012
Pages
102

Meer zoals dit