Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Mohammed en het ontstaan van de islam

Marcel Hulspas

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Marcel Hulspas

Mohammed en het ontstaan van de islam

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Wie was Mohammed? Wat was zijn boodschap? En hoe kon de islam zich in zo korte tijd zo enorm verbreiden?
In dit boek schetst Marcel Hulspas een genuanceerd en realistisch beeld van de Profeet en de wereld om hem heen. Aan de hand van niet-islamitische bronnen en de oudste biografieën laat hij zien dat Mohammed onderdeel uitmaakte van een brede religieuze hervormingsbeweging in Arabië. Met vele anderen was Mohammed ervan overtuigd dat de Arabieren moesten terugkeren tot de ware religie van Abraham. Hij waarschuwde de inwoners van Mekka dat ze de eredienst rond de Kaäba moesten zuiveren, maar vond nauwelijks gehoor. Nadat zijn volgelingen de stad hadden verlaten, zette hij zijn strijd voort vanuit Medina.
Hulspas vergelijkt de verhalen over Mohammed met Koranverzen en andere bronnen, en komt zo tot een op vele punten radicaal andere visie op het leven van de Profeet en het ontstaan van de islam. En hij weet deze visie op een overtuigende wijze te verbinden met de roerige geschiedenis van de regio in de eerste helft van de zevende eeuw.
Dit boek biedt een nieuwe kijk op het leven van Mohammed en het ontstaan van de islam. Het zal daarmee hopelijk bijdragen aan een verdieping en verbreding van het debat hierover in ons land.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789025307561
Publicatiedatum
30 juni 2015
Pagina's
523

Gerelateerde Boeken