Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Moderne Papoea's

P.B. Cliteur

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Moderne Papoea's

P.B. Cliteur

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Zijn er grenzen aan tolerantie? Of moet je ook intolerantie tolereren? Vragen die aan de orde van de dag zijn. In Moderne Papoea's gaat rechtsfilosoof en ethicus Paul Cliteur uit van dagelijkse voorvallen die ons confronteren met de culturele verschillen in opvatting in een pluriforme samenleving.
Cliteur gaat 'gevoelige onderwerpen' niet uit de weg: moet hoofddoekjes worden gedoogd bij de rechterlijke macht en in het openbaar onderwijs? Zijn culturen wezenlijk gelijkwaardig? Hij gaat dieper in op tolerantie als voornaamste deugd in een multiculturele samenleving en de vrijheid van meningsuiting als voornaamste expressie daarvan.
Cliteur benadert het verhitte debat rond politiek-morele kwesties als de doodstraf, migratie, asiel en racisme met nuchtere blik en rationele, aan de rechtsfilosofie en de ethiek ontleende argumenten.
In Moderne Papoea's peilt Cliteur de morele staat van Nederland; hij gaat op zoek naar een minimum van consensus en wijst cultuurrelativisme af ten gunste van een liberaal of kosmopolitisch multiculturalisme.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789029576482
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Publicatiedatum
8 april 2011
Pages
291

Genres

Literatuur

Meer zoals dit