Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Maart is nog ver

Elisabeth Keesing

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Elisabeth Keesing

Maart is nog ver

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Sinds de dood van zijn vrouw leefde Balthasar Bourdon in zijn provinciestad als toeschouwer bij andermans leven. Hij was bijna zeventig; zijn beste vrienden waren Roelof, een tienjarige buurjongen, en de negentigjarige antiquair Dopheide. Na diens dood wordt Balth opeens weer bij leven en acties betrokken. Er valt een straat uit de handen van bouwspeculanten te redden. Daarom komt in het Dopheidehuis tijdelijk iemand te wonen, Titia Kornbach, totdat beslist is wat er met de straat zal gebeuren. Balth helpt haar.
Titia (65) is op haar achttiende weggegaan uit het stadje, dat ze grondig haatte en waar ze vóór Dopheides begrafenis nooit terug is geweest. Nu, met Balth, begint ze de omgeving met nieuwe ogen te zien. Hun beider lot raakt verweven, ook met dat van andere mensen uit de bedreigde straat, van een oud paar in een winkeltje tot een jongen en een meisje uit een kraakpand aan toe.
Zoals in veel boeken van Elisabeth Keesing wordt er een taboe, in dit geval ouderdom en dood, aangeraakt, en grote gevoelens worden ingehouden beschreven.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Querido
ISBN
9789021448107
Publicatiedatum
12 september 2013
Pagina's
166

Gerelateerde Boeken