Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Jongste ontdekkingen

Drs. P

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Jongste ontdekkingen

Drs. P

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Dubbele dactylus
Ollekebolleke
Is hedendaags
En, mits kundig, klassiek

Dient te berusten op
Weloverwogenheid
En inspirerende
Taalgymnastiek


Drs. P (1919), de importeur van het ollekebolleke die de versvorm voor ons taalgebied aanpaste en verder ontwikkelde, houdt zich na 75 jaar schrijverschap nog vrijwel uitsluitend bezig met de dubbele dactylus. Tijdens momenten van alleen-zijn, tijdens een wandeling op straat, tijdens ogenblikken van bewustzijn in de nacht, onwillekeurig dringen de passende formuleringen, de vondsten en de rijmwoorden zich aan hem op. Ook voor particuliere correspondentie en het opluisteren van ansichtkaarten blijkt de versvorm nog altijd uitnemend geschikt.

Na de monumentale verzamelbundel Zeslettergrepigheid (2009) en de duopublicatie Kijkvoer & leesgenot (2011, met Michèl de Jong) bewijst Jongste ontdekkingen dat de nestor van het Nederlandse light verse nog altijd beschikt over een lenige geest, een soepele hantering van het Nederlands en een vermetele bravoure in het kiezen van zijn onderwerpen, waarbij thema s als religie, geschiedenis, seks en taal de boventoon voeren.
Michèl de Jong en Cees van der Pluijm maakten een keuze uit de veelheid aan ollekebollekes die Drs. P in de recente, rijpere jaren vervaardigde.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789038898117
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Publicatiedatum
1 oktober 2013
Pages
96

Genres

Literatuur

Meer zoals dit