Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Het wonderbaarlijke Snergenland

E.A. Wyke-Smith

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Het wonderbaarlijke Snergenland

E.A. Wyke-Smith

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

HET BOEK DAT J.R.R. TOLKIEN EN J.K. ROWLING INSPIREERDE!

Ver weg van de bewoonde wereld ligt het Snergenrijk, waar juf Watkyns een kolonie voor overtollige kinderen runt. Het rijk wordt bewoond door Snergen (die niet veel groter zijn dan een gemiddelde tafel), vriendelijke beren en Hollandse zeevaarders die schipbreuk hebben geleden en er sindsdien hun kamp op hebben geslagen.
Op zoek naar avontuur lopen de kinderen Joe en Sylvia weg uit de kolonie. Onderweg komen ze de goedaardige maar niet zo snuggere Snerg Gorbo tegen. Terwijl het trio in allerlei avonturen verzeild raakt, zetten juf Watkyns, de Snergen en de Hollanders een reddingsactie op touw. Maar komen ze wel op tijd?

De Britse auteur, ingenieur en avonturier E.A. WYKE-SMITH schreef dit komische verhaal in 1928. Het inspireerde Tolkien voor De Hobbit
en is een favoriet van J.K. Rowling. Voor het eerst verschijnt dit boek in het Nederlands, in een virtuoze vertaling van Henkes & Bindervoet. Gouden Penseelwinnares Sylvia Weve maakte er de prachtige illustraties bij.

'Ik wil mijn eigen liefde en die van mijn kinderen voor E.A. Wyke-Smiths The Marvellous Land of Snergs betuigen, vanwege de Snergs, maar ook vanwege Gorbo, de kostelijkste van alle domkoppen, maar onmisbaar gezelschap tijdens een hachelijk avontuur.' - J.R.R. TOLKIEN
9 78904 8 819 607

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789048824694
Uitgeverij
Moon
Publicatiedatum
22 oktober 2014
Pages
231

Genres

Kinderboeken

Meer zoals dit