Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Heimwee heeft een kleur

Guus Bauer

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Guus Bauer

Heimwee heeft een kleur

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

'Stel u voor: een kaal stuk land van pakweg een halve kilometer. Zelfs het hardste gras wil er niet groeien. Toch zien we aan de rand mannen ernaar turen. Door verrekijkers. Aan de andere kant staan vrijwel evenveel mannen. Met verrekijkers. Houden ze elkaar in het oog? Of het vreemde geschubde gevaarte in het midden? Als u na een uur nogmaals kijkt, is er niets veranderd. Niemand wil in deze strook een eerste beweging maken.'

Drie novellen in Heimwee heeft een kleur vertellen 'kleine verhalen' met op de achtergrond gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Je bent immers zelden echt getuige van geschiedkundige aardverschuivingen. Het gaat om de invloed die beslissingen van machthebbers hebben op de dagelijkse gang van zaken.
In de titelnovelle raakt een professor en landgoedbezitter zijn baan en huis kwijt als bekend wordt dat hij onder pseudoniem schotschriften tegen de regering publiceert. Hij wordt een nummer en berust daar in eerste instantie in. Maar de mens is een individu en laat zich ongaarne begrenzen.

Na De tuinman van niemandsland opnieuw drie prachtige, nieuwe novellen van de auteur die betoverende boeken schrijft 'die een verdwenen wereld weer tot leven wekken', aldus bestsellerauteur Charles Lewinsky.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789044962901
Publicatiedatum
21 oktober 2011
Pagina's
272

Gerelateerde Boeken