Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 14 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Gesloten koffers

Sylvia Pessireron

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Sylvia Pessireron

Gesloten koffers

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De Molukse knil-soldaat Itja Hatuopar voelt zich afgedankt. Tegen de afspraken in en volkomen onverwacht zijn hij en zijn wapenbroeders bij aankomst in Nederland ontslagen. Weggestopt in een barakkenkamp, ergens in de Betuwe, zonder inkomsten en met een verbod om te werken, merkt Itja dat de Molukkers eigenlijk helemaal niet welkom zijn. Verbitterd weigert hij zich neer te leggen bij de strenge leefregels.
Zijn vrouw Ina doet haar best om hun dochters en zonen een toekomst te geven. Tegen Itja's wil stimuleert ze hen om hun hart te volgen. Ina kan niet voorkomen dat haar gezin terechtkomt in een draaikolk van botsende belangen. Een extreme verzetsdaad zet de familieband op scherp.

De Molukse Sylvia Pessireron schreef eerder de roman De verzwegen soldaat en is co-scenarist van de televisiefilm De Punt.

'Verplicht leesvoer voor middelbare scholieren.' Marcel Möring over De verzwegen soldaat

'Stukje bij beetje heeft Sylvia Pessireron de pijn en ontberingen van haar familie, van het Molukse volk, verwerkt in een roman. Om recht te doen aan een volk en aan haar vader. Hun geschiedenis is de geschiedenis van Nederland.' de Volkskrant over De verzwegen soldaat

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044344813
Publicatiedatum
15 november 2014
Pagina's
336

Gerelateerde Boeken