Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Gerard Heineken

Annejet van der Zijl

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Gerard Heineken

Annejet van der Zijl

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culurele wederopbloei van Amsterdam die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld?
Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse success story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal.

Gerard Heineken is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hij verdient.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789021455563
Uitgeverij
Querido
Publicatiedatum
6 februari 2014
Pages
224

Genres

Literatuur

Meer zoals dit