Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Gay Propaganda

Masha Gessen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Gay Propaganda

Masha Gessen

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De Russische president Vladimir Poetin tekende in juni 2013 een wetsvoorstel dat elke propaganda van de zogenoemde niet-traditionele relaties verbiedt. In de maanden die volgden nam het geweld tegen homoseksuelen en transgenders door heel Rusland extreme vormen aan. De homofobe overheidscampagne gaat echter onverminderd door.

Gay Propaganda: liefdesverhalen uit Rusland is een tegengeluid, een provocatief verweer tegen het verbod op `homoseksuele propaganda in Rusland. Het boek bevat verhalen van mannen en vrouwen die al jaren een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Mensen die de liefde hebben gevonden of er nog altijd naar op zoek zijn en de uitdaging aangaan om hun leven in Rusland voort te zetten of noodgedwongen hun heil ergens anders proberen te zoeken.

Masha Gessen is schrijfster, journaliste en fervent voorvechtster van de rechten van seksuele minderheden. Ze schreef onder meer De man zonder gezicht, een onthullende biografie over Poetin die in meer dan vijftig landen verscheen. Joseph Huff-Hannon is schrijver, journalist en campaigner bij Avaaz.org, een internationale mensenrechtenorganisatie.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789048820313
Uitgeverij
Lebowski
Publicatiedatum
8 februari 2014
Pages
197

Genres

Literatuur & Politiek

Meer zoals dit