Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

En toch... was de machine goed

Willem Frederik Hermans

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Willem Frederik Hermans

En toch... was de machine goed

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Op 6 april 1940 verscheen in het Algemeen Handelsblad voor het eerst een verhaal van W.F. Hermans in druk. `En toch was de machine goed is in veel opzichten al een typisch Hermans-verhaal.
'Het gerammel van de machines klinkt mij in de oren als de muziek van een revolutie', schreef Willem Frederik Hermans in zijn verzameling prozastukken Het sadistische universum. Mechaniek en machinerie fascineerden de schrijver mateloos. Ook in zijn eerste publicatie 'En toch was de machine goed' (1940) staat de techniek centraal. De Streier, uitvinder, als jongetje al bezig met flessen chemicaliën, koperdraden en andere laboratoriumingrediënten, probeert in een fabriek goud uit erts te winnen. Wanneer dat project mislukt, rest hem slechts het uitzicht op een metaalfabriek in de duinen.

Willem Frederik Hermans (1921-1995), fysisch geograaf, schrijver, dichter en essayist, is de auteur van een groot en talloze malen bekroond oeuvre, dat geldt als een van de belangrijkste uit de Nederlandstalige literatuur. Sinds 2005 verschijnen bij De Bezige Bij zijn Volledige Werken in samenwerking met het Willem Frederik Hermans instituut en het Huygens Instituut. In 2013 verscheen het eerste deel van de biografie van de schrijver, De mislukkingskunstenaar.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023488422
Publicatiedatum
23 november 2013
Pagina's
19

Gerelateerde Boeken