Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Dwars

Tom Lanoye

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Tom Lanoye

Dwars

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Een halfjaar voor zijn dood sprak Gerrit Komrij de wens uit dat er een nieuwe uitgave van zijn beschouwingen zou verschijnen. Het liefste zou hij wat hij eerder verzamelde in Inkt nog eens ordenen en aanvullen in vier paperbacks. `Zo mooi als die Amerikaanse kleine boekjes. Vier vooraanstaande auteurs, die allen op een bijzondere manier met Komrij verbonden waren, maken een persoonlijke selectie van zijn stukken, begeleid door een voorwoord waarin zij hun visie geven op zijn werk.
De eerste twee delen, door Kees van Kooten en Tom Lanoye, zullen bij Komrijs sterfdag in juli 2014 verschijnen. De andere twee delen, samengesteld door Hanna Bervoets en Bas Heijne, zullen in het voorjaar van 2015 het licht zien. Van Kooten, Lanoye, Bervoets en Heijne laten de geest van Gerrit Komrij niet-aflatend door het literaire landschap waaien.

Gerrit Komrij (1944-2012) was dichter, romancier, criticus, polemist, essayist, vertaler, toneelschrijver en bloemlezer. In 1993 werd zijn essayistische oeuvre bekroond met de P.C. Hooft-prijs.

Tom Lanoye (1958) is dichter, romancier, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van het Nederlandse taalgebied. Zijn meest recente boek Gelukkige slaven verscheen in 2013.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023489146
Publicatiedatum
3 juli 2014
Pagina's
144

Gerelateerde Boeken