Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De zesde mei

Tomas Ross

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De zesde mei

Tomas Ross

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Op de late namiddag van maandag 6 mei 2002, nog geen twee weken voor de landelijke verkiezingen, wordt aanstormend politicus Pim Fortuyn dodelijk getroffen door vijf kogels. In de chaos weet zijn vermoedelijke dader aanvankelijk te ontkomen, maar nog geen tien minuten later wordt hij alsnog gearresteerd. Zijn naam is Volkert van der Graaf en hij zwijgt maandenlang in de Amsterdamse Bijlmerbajes.
Vier maanden voor de dood van Fortuyn werd een jonge vrouw vrijgelaten uit de Bijlmerbajes. Anke Luyten heeft drie jaar celstraf uitgezeten voor haar betrokkenheid bij de moord op een nertsenfokker in Zeeuws-Vlaanderen. Ze heeft spijt betuigd en walgt van haar verleden.
Een maand later wordt ze echter gebeld door een oudere man, die haar vraagt contact op te nemen met de vroegere actievoerders. Onder hen Volkert van der G., die verdacht zou worden van een andere moord, op een milieu-inspecteur. Niet veel later herkent de persfotograaf Jom de Booy tijdens een reportage over het 'fenomeen' Fortuyn tot zijn verbazing een jonge vrouw, die met enkele actievoerders die politicus met taarten besmeurt.
Beiden zijn ooggetuigen van de moord op Fortuyn, die zesde mei 2002. Beiden kennen het antwoord op de vragen naar het hoe en waarom. Beiden zullen noodgedwongen zwijgen.
Tomas Ross gaat in dit nieuwe boek in op de raadsels die de dood van Fortuyn omgeven en vertelt buitengewoon spannend en overtuigend over de achtergronden, de details en de motivatie van de personen die erbij waren betrokken. Een must voor iedere thrillerlezer en iedere politiek geïnteresseerde.

... meer

... minder

Boek
Audioboek

Productgegevens

ISBN
9789023443162
Uitgeverij
Cargo
Publicatiedatum
31 oktober 2009
Pages
296
ISBN
9789403169200
Auteur
Tomas Ross
Uitgeverij
Uitgeverij de Bezige Bij
Audiouitgave
Uitgeverij de Bezige Bij
Publicatiedatum
6 maart 2015
Speelduur
07:48:07
Sprekers
Bas van Werven

Genres

Literatuur & Spanning

Meer zoals dit