De sterren van de hemel

The Lau

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De sterren van de hemel

The Lau

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

HET VEELGEPREZEN DEBUUT VAN DE MEESTER VAN DE MELANCHOLIE.

In zijn prozadebuut laat Thé Lau ons via zeven loepzuivere verhalen kennismaken met zijn universum vol eenlingen - mensen die buiten de boot, de groep of het gesprek vallen. Zo wordt in 'De mongool' in een café een mongool versierd door een geblondeerde, rijpere dame, tot groot vermaak van haar baldadig gezelschap; en in het aangrijpende 'Kruis van verdienste' denkt een oudere man, terwijl hij wordt geridderd voor zijn verzetsactiviteiten, aan zijn vrienden uit het verleden.

Soms ernstig, soms ironisch, maar altijd vol mededogen: De sterren van de hemel markeert het begin van een uniek en eigenzinnig schrijverschap. 'Thé Lau portretteert in zijn verhalen mensen zoals u en ik, in een stijl die recht op zijn doel af gaat' ALGEMEEN DAGBLAD

THÉ LAU (1952) is geboren in Bergen, Noord-Holland. Hij is zanger en tekstschrijver van The Scene en maakte enkele succesvolle soloalbums. De sterren van de hemel is zijn debuut; verder publiceerde hij 1000 Vissen, Hemelrijk en Open. De teksten 1979-2014.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789048821389
Uitgeverij
Lebowski
Publicatiedatum
6 juni 2014
Pages
142

Genres

Literatuur

Meer zoals dit