Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De pruimenboom

Roelof Posthuma

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De pruimenboom

Roelof Posthuma

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Voor de liefhebbers van Jenna Blum en Sarah McCoy: ‘De pruimenboom’ van Ellen Marie Wiseman is een meesterlijk geschreven verhaal over de veerkracht van mensen en liefde die alles doorstaat, tegen de achtergrond van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

‘Bloei waar je geplant bent’, zei haar oma altijd tegen haar. Maar de 17-jarige Christine Bolz weet dat er een hele wereld op haar wacht buiten het Duitse dorpje waar ze is opgegroeid. Een wereld die ze al heeft leren kennen door muziek, boeken en door Isaac Bauerman, de zoon van de welgestelde Joodse familie voor wie ze werkt. De toekomstdromen van Christine en Isaac worden echter wreed verstoord door de opkomst van het regime van Hitler. Een nieuwe wet verbiedt Christine voor Joden te werken… en om een relatie met een Jood te hebben. In haar verzet haalt ze zich de woede van de Gestapo en de verschrikkingen van een concentratiekamp op de hals.

‘Een must read voor liefhebbers van romans over de Tweede Wereldoorlog – en verder voor iedereen die houdt van een verhaal dat je in vervoering brengt.’ – Jenna Blum, auteur van ‘Het familieportret'

... meer

... minder

Boek
Audioboek

Productgegevens

ISBN
9789029723534
Uitgeverij
KokBoekencentrum Fictie
Publicatiedatum
15 september 2015
Pages
361
ISBN
9789029728218
Auteur
Ellen Marie Wiseman
Uitgeverij
KokBoekencentrum
Audiouitgave
KokBoekencentrum
Publicatiedatum
22 oktober 2018
Speelduur
15:16:21
Sprekers
Jolanda van den Berg

Meer zoals dit