Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

De poppenspeler van Warschau

Eva Weaver

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Eva Weaver

De poppenspeler van Warschau

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Mika, een veertienjarige Joodse jongen, woont in het getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika diens jas. In de voering van de jas vindt hij een handpop. Zo wordt Mika poppenspeler. Hij vermaakt de kinderen van het getto maar wordt ook gedwongen voor de Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Samen met zijn nichtje Ellie gaat Mika ondergronds. Een van zijn poppen, de prins, reist mee met de Duitse soldaat Max naar de hel van Siberië. Het zal twee generaties duren voordat Mikas poppen weer herenigd worden.

De poppenspeler van Warschau: een zeer aangrijpende roman over heldenmoed en de verschrikkingen van de oorlog. Verbluffend knap geschreven. Voor alle lezers van De jongen in de gestreepte pyjama en De boekendief.

Eva Weaver is schrijver, coach, psychotherapeute en uitvoerend kunstenaar. De gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog inspireerden haar tot het schrijven van deze roman. Ze verhuisde zestien jaar geleden van Duitsland naar Engeland en woont in Brighton.

http://twitter.com/evaweaver

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044338522
Publicatiedatum
18 april 2013
Pagina's
336

Gerelateerde Boeken