Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De Groene Gloed

Corine Kisling

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De Groene Gloed

Corine Kisling

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Heel haar leven heeft Hannah Brest haast gehad. Haast om haar school af te maken, haast om het benauwende Belderhoek te verlaten en in de stad te gaan wonen, waar het echte leven zich afspeelt, waar beweging is. Maar wanneer al die beweging op zeker moment niet meer parallel lijkt te lopen met haar eigen leven, keert ze terug naar de ouderlijke hoeve, ziek en met een huwelijk dat zijn beste tijd gehad heeft. Een tijdelijke terugkeer, denkt ze.
In Hannahs ogen is het dorp Belderhoek in de laatste eeuw niet meer veranderd. Har grootvader, haar ouders, broers en vroegere schoolvrienden wonen er nog of weer, en het leven volgt er nog steeds de seizoenen. Maar er gebeuren nu wel heel vreemde dingen, eerst in de kamer war Hannah herstelt van haar ziekte en later in het dorp zelf. Hannah hoort voetstappen op de treden van haar opkamer. En wie is de vrouw die zij 's nachts meent te zien? Intussen wordt in Belderhoek de nieuwe villawijk gesaboteerd en koopt een mysterieuze onbekende plotseling een aantal werkmanshuisjes op.
Hoewel alle gebeurtenissen aanvankelijk niets met elkaar te maken lijken te hebben, sluit het web zich langzamerhand en blijken heden en verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Groene Gloed is een prachtig gelaagde roman. een enerverend Nederlands verhaal.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789029577014
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Publicatiedatum
28 april 2011
Pages
431

Genres

Literatuur

Meer zoals dit