Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De Bijbel voor ongelovigen

Guus Kuijer

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De Bijbel voor ongelovigen

Guus Kuijer

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De Bijbel is een fascinerend boek. Onze cultuur is ondenkbaar zonder het heilige boek van de joden en de christenen. Maar wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen).

In dit deel 1 Samuël, het begin van 2 Samuël en Ruth. Het zijn de Bijbelboeken waarin wordt verteld hoe de Israëlieten Kanaän in bezit nemen en er een koninkrijk stichten, met Saul als koning. Saul krijgt te maken met een geduchte tegenstander: David. Ze krijgen een haat-liefdeverhouding. David, lieveling van God, achterkleinzoon van de Moabitische Ruth, en daarmee derde generatie allochtoon, grijpt de macht. Als hij de ark van het verbond, het symbool van de godsdienst, naar Jeruzalem heeft overgebracht, eindigt dit deel.
Hoogtepunten in deel 3: het gevecht tussen David en Goliat, het hartverscheurende gedicht waarin David de dood van Saul en Jonatan beweent (`Jouw liefde was mij dierbaar, meer dan die van vrouwen ) en de liefde tussen Boaz en Ruth.

De eerste twee delen zijn zeer succesvol gebleken. Wie Guus Kuijers twitteraccount volgt krijgt een levendig beeld van de vele lezers die snakken naar een nieuw deel.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789025302863
Uitgeverij
Athenaeum
Publicatiedatum
20 juni 2014
Pages
220

Genres

Literatuur

Meer zoals dit