Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De bandidos

Alex Caine

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De bandidos

Alex Caine

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

DE GEWELDDADIGE OPKOMST VAN EEN MOTORBENDE

'We are the people our parents warned us about'

'In het voorjaar van 2014 gebeurde waar politie en justitie al langer bang voor waren. De gevreesde Bandidos zetten voet op Nederlandse bodem en kondigden meteen aan minstens vier chapters op te richten. Welke rol gaan de Bandidos in de oververhitte Nederlandse motorscene spelen? Wat zegt de historie van deze club over hun toekomst in ons land? Kunnen politie en justitie leren van de fouten die hun collega's wereldwijd maakten in pogingen de onderlinge oorlogen te beslechten en verder bloedvergieten te voorkomen?'
- John van den Heuvel, misdaadverslaggever

De Bandidos zijn, samen met de Outlaws en de Hells Angels (hun grootste vijand), een van de meest beruchte motorclubs ter wereld. De bende is in de jaren 60 in Texas ontstaan maar inmiddels wereldwijd actief, ook in Nederland. De motorclub haalde meteen al het nieuws.

Alex Caine wist te infiltreren in deze club en werkte drie jaar lang als undercoveragent. Hij weet daardoor als geen ander het gewelddadige ontstaan en de terreur, die de wereldwijde groei veroorzaakt heeft, te beschrijven. Aan de hand van het bloedbad in Shedden, Ontario, laat Caine zien dat de Bandidos alles behalve een onschuldige motorbende is.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789048822232
Uitgeverij
Carrera
Publicatiedatum
10 juli 2014
Pages
186

Meer zoals dit