Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2016

anoniem

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2016

anoniem

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door schrijver en dichter Kees ’t Hart, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2016. De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor een poëziebundel in het Nederlands taalgebied. De hier gepresenteerde gedichten zijn geselecteerd uit de bundels die verschenen tussen 1 september 2014 en 31 augustus 2015.
‘Ik genoot van de grote toon- en vormvastheid, van de vrolijke zijpaden, van de ingenieuze poëtische redeneringen, van de ontroerende stiltes in de witregels, van de parodistische scheefpraat en van de vele gelukkige ingrepen in taal,’ schrijft ’t Hart.

Naast poëzie van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2016 – Pieter Boskma, Geert van Istendael, Ilja Leonard Pfeijffer, Toon Tellegen en Maud Vanhauwaert – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Anneke Brassinga, Ellen Deckwitz, Jacob Groot, Marieke Rijneveld en Joost Zwagerman.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand in nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789029505154
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Publicatiedatum
21 januari 2016
Pages
137

Genres

Literatuur

Meer zoals dit