Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis

Aswoensdag

Carlie Stijnen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Aswoensdag

Carlie Stijnen

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Na het overlijden van hun ouders komen Thomas, Emma en Sofie, de drie oudste kinderen uit het gezin Elders, regelmatig samen in een streven iets van de oude nestgeur te bewaren. Met onverholen nostalgie kijken zij terug op de jaren waarin het gezin de onwankelbare hoeksteen van de samenleving was. Maar was dat gezin wel zo veilig?
Emma schrijft het verhaal van hun jeugd, die zich afspeelde in de jaren '54-'64 in een door het katholicisme gedomineerd Zuid-Limburg. Thomas en Sofie vullen Emma's herinneringen aan, en corrigeren die waar nodig. Alle drie zijn ze op zoek. Naar de waarheid, naar zelfkennis, naar geborgenheid en saamhorigheid. Maar wat voor de één een zoektocht is en voor de ander een roep om verlossing, mondt ten slotte voor iedereen uit in bittere ontgoocheling.
Aswoensdag is een ongekend trefzeker debuut. Een aangrijpende, maar ook onweerstaanbaar grappige familieroman die een sfeervol tijdsbeeld geeft van een periode waarin strenge geloofsvoorschriften, benauwende burgerlijkheid, hypocrisie, klassenbewustzijn en geborneerde noord-zuidopvattingen het denken bepaalden.

... meer

... minder

Boek

Productgegevens

ISBN
9789029578042
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Publicatiedatum
14 juni 2011
Pages
396

Genres

Literatuur

Meer zoals dit