Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 14 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Andere Achterhuizen

Marcel Prins

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Marcel Prins

Andere Achterhuizen

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Spreken we over de onderduik dan denken we aan Anne Frank. Maar wat weten we van de vele duizenden andere Joden die in de Tweede Wereldoorlog in ons land onderdoken? Velen van hen werden alsnog opgepakt, gedeporteerd en meestal vermoord in de concentratiekampen.
Dit boek bevat de verhalen van vijftien mensen die het wel overleefden, mannen en vrouwen die horen tot de laatste getuigen. Het zijn hún verhalen, die nu nog verteld kunnen worden, en vaak vertellen zij ze voor het eerst. Ze werden opgetekend door Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis.

De onderduikgeschiedenissen zijn zo indringend en zo divers dat ze stuk voor stuk een documentaire waard zijn. Daarom is er de website Andere Achterhuizen.nl, waarop een groot aantal herinneringen uitgewerkt zijn tot korte animaties. Boek en website vormen één geheel. Lees dit boek en kijk op www.andereachterhuizen.nl.

Peter Henk Steenhuis is filosofieredacteur bij Trouw en publicist. Momenteel werkt hij aan een filosofisch drieluik over het kijken naar kunst, het lezen van poëzie en het luisteren naar muziek. Marcel Prins is cameraman en filmmaker. In 2005 maakte hij de film Het misdrijf van Abraham Prins, die genomineerd werd voor het Gouden Beeld, de prijs voor de beste televisiedocumentaire van dat jaar.

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789025367527
Publicatiedatum
21 april 2010
Pagina's
290

Gerelateerde Boeken