Geniet van onbeperkt lezen én luisteren voor maar €9.99p/m. Probeer 30 dagen gratis
Menu Sluiten

NL

Academy Street

Mary Costello

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Mary Costello

Academy Street

beoordelingen

Nu beoordeeld met:

Algemene beoordeling:

Beoordeling niet verzonden! Probeer het opnieuw.

Ze stond aan de rand van het gras. Ze zweefde tussen twee werelden, ontcijferde de grond, tekende de gang, de eetkamer en de trap in de lucht. Ze was nu wanhopig dicht bij huis, bij de kamers en de stemmen die voor haar de eerste belichaming van haar thuis waren geweest. Ze werd overspoeld door herinneringen, haar hart bonsde en de geschiedenis dook op.

Tess, die in de jaren veertig in West-Ierland opgroeit, is een bedeesd, introvert kind. Maar onder haar stille buitenkant schuilt een vurig hart. Die vurigheid zal haar er later toe brengen te verhuizen naar het rumoerige New York van de jaren zestig. In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies.

Verblijdend en aangrijpend, ingehouden maar overweldigend - dit is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende, rumoerige, fantastische New York.Academy Street wordt bezield door een soort dwingendheid. In elke zin zijn het ritme en de heftigheid van het innerlijk leven gevangen.

'Academy Street doet denken aan Stoner. Beide boeken stellen de vraag waaruit een eerzame bijdrage aan de wereld bestaat en vertellen een bijzonder meeslepend verhaal door ons een ogenschijnlijk onopvallend leven te tonen.' The Guardian

meer

minder

Productdetails

Uitgeverij
Hollands Diep
ISBN
9789048826179
Publicatiedatum
10 februari 2016
Pagina's
224

Gerelateerde Boeken